MENIU

Violeta Alexandru, măsuri de RELANSARE a pieței muncii. Cu ce se laudă ministrul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, va avea, luni, discuții privind măsuri active de relansare a pieței muncii. Totodată, ministrul a anunțat că pregătește măsuri de sprijin și protejare lucrători sezonieri.

Violeta Alexandru își face agenda publică zilnic. Ea va avea, luni, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale o întâlnire de evaluare a procedurii legislative privind proiectul de transfer pensii functionari în instituțiile europene. Totodată, va pregăti măsuri sprijin și protejare lucrători sezonieri, va avea o discuție cu Dumitru Costin, președinte Blocul Național Sindical, dar și alte întâlniri privind măsuri active de relansare a pieței muncii.

Experiența Șomajului tehnic în România -> de la zero. 1 lună!

Ministrul a povestit experianța pe care a avut-o cu măsurile luate în această perioadă de stare de urgență.

”Puțin peste o lună mi-a luat ca să pun pe picioare, de la idee, la reglementare, la pregătirea și urmărirea administrației să își facă treaba până la efectuarea plăților pentru peste 600.000 de persoane beneficiare ale Șomajului tehnic plătit de stat, în total 700 de milioane de lei pe luna martie. De la zero. 1 lună! Într-o perioadă de criză. Experiență de management unică, trăită intens. Până la rezultat. Sunt puține țări UE care au reglementat, mobilizat administrația și făcut plăți de la începutul crizei până în prezent.

Nu uit că acești bani acordați unor oameni grav afectați de criză sunt banii munciți ai vânzătoarei de la supermarket, ai angajaților de la stațiile de alimentare combustibil, ai băiatului care face delivery de dimineață până noaptea, ai doctorului, ai tuturor oamenilor care muncesc, în general, și care au continuat să meargă la muncă în această perioadă.

Lor, le mulțumesc. Eu și cei care au avut nevoie de sprijin în această perioadă”, a declarat Violeta Alexandru, luni.

Mai multe articole despre:
violeta alexandru coronavirus