MENIU

Violeta Alexandru, în control la Casa de Pensii Alba unde sunt cercetări disciplinare. Ce urmărește ministrul

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, se va afla luni, 03 august 2020, într-o vizită de lucru în judeţul Alba, la Casa de Pensii la care a identificat o femeie care a primit, timp de 16 ani, pensia calculată greșit.

Programul vizitei:

• Ora 09.00 – vizită la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

• Ora 11.30 – vizită de lucru la SC IPEC SA Alba Iulia şi susţinere conferinţă de presă (conferinţa de presă se va desfăşura în faţa sediului IPEC, urmând a fi abordate subiecte privind agenda întregii zile).

La Casa de Pensii Alba, Violeta Alexandru a anunţat în urmă cu câteva zile că şeful serviciului din Casa de Pensii unde s-a înregistrat eroarea în cazul femeii care a primit pensia calculată greșit timp de 16 ani este cercetat disciplinar. De asemenea, ministrul Muncii a precizat că, după ce legea votată de Camera Deputaţilor va intra în vigoare, se va asigura că pensionara din Alba va primi suma corectă pentru întreaga perioadă.

 ”Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Alba cu bătrâna care a încasat o altă pensie decât cea corect stabilită, dar neînregistrată în sistem şi ca atare ne-pusă în plată în ultimii 16 ani, nu trebuie să se mai repete! Atenţie: a nu se înţelege că situaţia de la Alba este generalizată, a fost o greşeală neintenţionată (în cazul de faţă nu este vorba despre o pensie incorect stabilită ci de o eroare umană de procesare în sistemul informatic – regretăm enorm şi ne cerem scuze doamnei!)”, a declarat Violeta Alexandru.

Mai multe articole despre:
violeta alexandru