MENIU

Violenţele continuă în Sri Lanka. Încă 16 persoane au fost ucise

Violenţele continuă în Sri Lanka. 16 persoane, inclusiv 6 copii, au fost ucişi într-un schimb de focuri între armată şi militanţi islamişti. Tragedia a avut loc la şase zile după atentatele soldate cu 253 de morţi, ce au vizat biserici şi hoteluri.

Tensiunile în Sri Lanka sunt la cote maxime. Autorităţile au anunţat că nu se lasă până nu prinde toţi islamiştii cu legături cu masacrul de săptămâna trecută. Ieri au lansat un raid vizând o posibilă celulă islamistă. Când au ajuns la o casă despre care se crede că o foloseau extremiştii ca ascunzătoare, au fost atacaţi.

Au ripostat cu focuri de armă. 16 oameni, inclusiv trei presupuşi kamikaze, au fost ucişi. Printre morţi se află, însă, şi copii. Oamenii legii au găsit în clădire o cantitate mare de explozibili. 

Autorităţile mai caută în prezent 140 de suspecţi pentru atentatele din duminica Paştelui catolic. Au arestat 76 de persoane, inclusiv imigranţi din Siria şi Egipt. 

Între timp, ţara asiatică începe să calculeze pagubele. Ministrul de Finanţe se aşteaptă la pierderi de până la 1,5 miliarde de dolari numai în sectorul turistic, în acest an. Aceasta înseamnă o scădere cu 30 la sută. 

 

Statul Islamic revendică măcelul din Sri Lanka, soldat cu 321 de morți

Mai multe articole despre:
violenţe Sri Lanka