MENIU

Violențe la Washington. 15 persoane - puse sub ACUZARE. Aproape 60% dintre americani cer DEMITEREA lui Trump

Violențe în Washington. 15 persoane - puse sub acuzare. Aproape 60% dintre americani cer demiterea lui Trump

15 persoane au fost puse sub acuzare în SUA, în urma violențelor fără precedent de la Capitoliu, de miercuri. În paralel, un sondaj indică faptul că majoritatea americanilor susține înlăturarea imediată a lui Donald Trump. 

Printre cele 15 persoane acuzate se află și Richard Barnett, bărbatul care s-a fotografiat în biroul liderului democrat, Nancy Pelosi, a anunțat Departamentul Justiției.
”Suntem în măsură să anunțăm cincisprezece acuzări federale", a spus Ken Kohl, de la parchetul federal din Washington. 

Richard Barnett este un activist pentru deținerea armelor de foc, în vârstă de 60 de ani. Poreclit ”Bigo”, acesta a făcut un grup pe Facebook în acest sens - 2A NWA STAND. După ce, miercuri, a declarat că biroul liderului democrat este al lui pentru că este contribuabil și patriot, ulterior a spus că a ajuns acolo din greșeală, în timp ce căuta toaleta, notează hotnews. Înainte de a pleca din biroul respectiv, bărbatul i-a lăsat un bilet cu o notă jignitoare lui Nancy Pelosi. ”Mi-e teamă? Nu! Dar închisoarea este o posibilitate”, le-a spus atunci reporterilor, după ce a părăsit clădirea.

În speranța de a identifica, cu ajutorul publicului, cât mai mulți vinovați, FBI a difuzat pe rețelele de socializare imagini de pe Dealul Capitoliului. Biroul Federal de Investigații a anunțat, de asemenea, că oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea celor două bombe artizanale descoperite la Washington.

În urma violențelor, cinci oameni, printre care și un ofițer de poliție, au murit. 

De atunci, popularitatea Președintelui Donald Trump a înregistrat o scădere considerabilă, acesta încurajând inițial protestul care a degenerat. Potrivit unui sondaj realizat joi și vineri, citat de Agerpres, 57% dintre americani vor îndepărtarea imediată din funcție a liderului de la Casa Albă. 

Aproape 70% din americanii chestionaţi au declarat, de asemenea, că dezaprobă acţiunile lui Trump din perioada premergătoare asaltului de miercuri. În ziua respectivă, la un miting organizat cu câteva ore înainte, liderul de la Casa Albă şi-a îndemnat susţinătorii să meargă la Capitoliu.