MENIU

Violențe grave la marșul LGBT din Belgrad. Protestatarii au aruncat cu fumigene, 10 polițiști au fost răniți

Sursa foto: Captură video

Violențe grave la marșul LGBT care a avut loc în Belgrad. Zeci de protestatari care nu au fost de acord cu manifestul, au fost reținuți după ce au atacat mai multe echipaje de poliție. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

Deși Ministerul sârb de Interne a interzis marșul din motive de securitate, membri comunității nu au ținut cont și au ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile. Aceștia au defilat câteva sute de metri prin ploaie, până când autoritățile au intervenit.

Contramanifestanții prezenți cu însemne religioase și cruci s-au revoltat că marșul nu este oprit și au devenit violenți. Aceștia au început să arunce cu fumigene împotriva forțelor de ordine, apoi au distrus mai multe autospeciale ale oamenilor legii. Zece ofițeri de poliție au fost răniți, iar 64 de participanți arestați.

În urmă cu o săptămână, mii de persoane printre care preoți ortodocși și naționaliști au ieșit în stradă pentru a cere anularea defilării.

Marșul LGBT are loc în fiecare an într-un oraș diferit din Europa. Însă, Serbia nu este adeptă acestei comunități, motiv pentru care mariajul între persoanele de același sex nu este legal în această țară. 

Mai multe articole despre:
mars lgbt belgrad