MENIU

Violată cu ştiinţa autorităţilor. Drama prin care o elevă din Bârlad trece de un an de zile

<p>Fost primar, arestat preventiv pentru violarea unei fetei de 15 ani</p>

Violată cu ştiinţa autorităţilor. O elevă din Bârlad trăieşte de un an de zile un coşmar din cauza abuzurilor sexuale ale tatălui vitreg. Chiar dacă a povestit în octombrie 2015 conducerii şcolii prin ce trece, profesorii nu au crezut-o şi nu au sesizat organele de anchetă.

Eleva din Bârlad este violată de tatăl vitreg de mai bine de un an. Chinurile ei ar fi început în octombrie 2014, atunci când acesta ar fi abuzat-o pentru prima dată, potrivit presei locale.

De atunci şi până în prezent, susţine minora, bărbatul ar fi violat-o în mai multe rânduri. De altfel, chiar în octombrie anul trecut, sătulă să îndure acest chin în tăcere, fata ar fi venit la şcoală şi a povestit totul psihologului de aici. În urma unei anchete dispuse la nivelul şcolii s-a mers pe varianta că eleva ar putea exagera cu privire la aceste acuzaţii. Astfel nu au fost anunţate autorităţile.

Dornică să pună capăt chinurilor, minora şi-a luat inima în dinţi şi s-a prezentat la Poliţia Bârlad unde a povestit totul oamenilor legii.

"Minora de 15 ani este securizată cu plasament, în regim de urgenţă, într-un centru de specialitatea din cadrul instituţieie noastre din decursul zilei de joi, ziua în care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a reclama că ar fi fost victim unui abuz sexual", a spus Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt Directia pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Fata va rămâne în centru până la finalizarea anchetei și se va decide ce se va întâmpla cu ea şi ce măsură legală va fi luată.

Tatăl vitreg lucrează în Bucureşti şi vine acasă lunar.