MENIU

VINETELE reduc tensiunea arterială şi previn cancerul

Vinetele, benefice pentru sănătate

Vinetele fac parte din familia plantelor solanacee, ca si rosiile. Atunci cand sunt crude, vinetele au o consistenta spongioasa si un gust amar, insa atunci cand sunt gatite devin moi si dulci. Adesea cureti vinetele de coaja, insa trebuie sa stii ca aceasta este extrem de bogata in substante nutritive. Vinetele reduc tensiunea arteriala si previn cancerul de colon, faciliteaza digestia si te ajuta sa slabesti.

Bogate in apa (in jur de 92%), vinetele au putine substante nutritive energizante. Lipidele si proteinele sunt prezente doar in cantitatici mici, iar continutul de glucoza nu depaseste 4 g/100 g. In schimb vinetele sunt bogate in fibre si vitamine: B3, B6, B9, C, E si provitamina A. In coaja vinetelor sunt prezente numeroase minerale si oligoelemente: potasiu, magneziu, zinc, mangan si importante concentratii de antioxidanti (in special antocianine si acizi fenolici).

Vinetele reduc tensiunea arteriala

Deoarece au un continut ridicat de apa, vinetele beneficiaza de o remarcabila abundenta de minerale. Pe langa magneziu si zinc, vintele au un continut ridicat de potasiu 260 mg/100 g si foarte putin sodiu (doar 3 mg/100 g). Fiind diuretice, vinetele reduc tensiunea arteriala si le sunt recomandate celor ce tin un regim sarac in sare.

Vinetele previn cancerul de colon

Pentru a preveni cancerul de colon este recomandat un regim alimentar bogat in fibre, provenind in special din fruncte si legume. Fibrele naturale sunt benefice pentru ceea ce contin, dar si pentru ceea ce nu contin: grasime si calorii in exces.

Vezi mai multe pe curademiere.ro.