MENIU

Viktor Orban cere ca până la sfârșitul anului România și Bulgaria să fie membre depline ale spațiului Schengen

Viktor Orban cere ca până la sfârșitul anului Bulgaria și România să fie membre depline ale spațiului Schengen. Anunțul premierului Ungariei a fost făcut în plenul Parlamentului UE. 

Orban a declarat că va continua să mențină un loc important pe ordinea de zi pentru aderarea deplină a Bulgariei și României la Schengen. Acesta a spus că va face tot ce poate pentru a convinge lumea că această mutare ar avea un mare avantaj pentru Uniunea Europeană. 

VIKTOR ORBAN: ROMÂNIA ȘI BULGARIA, PREGĂTITE PE DEPLIN SĂ PROTEJEZE GRANIȚELE

„Voi face tot posibilul pentru a convinge pe toată lumea că va fi un mare avantaj pentru UE să-i lăsăm pe români şi bulgari să intre (în Schengen, n.r.). Şi va fi foarte corect, pentru că aceste două ţări sunt pe deplin pregătite să protejeze frontierele externe ale UE. Dacă nu le permitem acest lucru, va trebui să le dăm mulţi bani, dacă nu suntem mulţumiţi de felul în care se descurcă, pentru a consolida frontierele externe ale României şi Bulgariei. Acum, frontiera externă Schengen este între România şi Ungaria. Are sens acest lucru?", a spus Orban.

 

Mai multe articole despre:
schengen aderare romania orban