MENIU

Viitorul e sub pământ, la suprafață va fi prea cald. China își trimite deja cetățenii in adăposturi anticaniculă -GALERIE FOTO

Viitorul omenirii ar putea fi sub pământ, din cauza temperaturilor tot mai mari. Metropolele cu zeci de milioane de locuitori sunt deja afectate de temperaturile extreme, iar autoritățile, locale sau centrale, caută măsuri disperate. În China, unde zeci de orașe sunt sub atenționări de căldură, oamenii au fost îndrumați să se refugieze in adăposturi subterane.

Un val de căldură se extinde în China, locuitorii recurgând la adăposturi antiaeriene și fântâni publice pentru a se răcori, în timp ce 84 de orașe din întreaga țară au emis miercuri avertismentele lor de alertă roșie de cel mai înalt nivel.

În estul și centrul Chinei, inclusiv la Nanjing, temperaturile au depășit 40 de grade Celsius, potrivit The Nanjinger, iar oamenilor li s-a recomandat să se refugieze într-un adăpost antiaerian..

Oameni in adăpost anticaniculă (Profimedia)

Pe perioade relativ scurte de timp, un astfel de adăpost este cât se poate de confortabil, mai ales că există ziare, televizoare și wi fi.

Oameni in adăpost anticaniculă in Nanjing (Profimedia)