MENIU

VIDEO | Verificări la lucrările de anvelopare a blocurilor din sectorul 6! Mesajul primarului pentru firme

Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu a anunţat, joi, că lucrările de anvelopare a blocurilor din sectorul 6 vor fi supuse unui audit. Edilul a precizat că a primit foarte multe plângeri de la cetățeni privind calitatea slabă a lucrărilor. 

”Am inbox-ul plin de reclamații ale cetățenilor cu privire la calitatea lucrărilor! NU MAI ACCEPT LUCRĂRI PROASTE! 
Dacă vom plăti lucrări neconforme din bani publici, cineva va trebui să dea seama, asta ca să ajute nițel la constientizarea mizei acelora care cred că pot trata cu superficialitate lucrările din Sectorul 6”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook, unde a postat și un video cu mesajul trimis firmelor care asigură controlul calității.

Edilul a precizat că verificările vor viza lucrările făcute în ultimii cel puțin 12 ani.
”Vor veni ingineri, oameni care se pricep la aşa ceva, care să controleze. Vor decoperta, se vor uita în spate, la materialele folosite şi tot procesul tehnologic, iar dacă nu este conform, cineva va trebui să dea seama (....)
Implicaţiile sunt majore, vorbim de sume foarte mari de bani şi de o calitate foarte proastă a lucrărilor. Nu mai zic de felul în care sunt organizate şantierele şi dezastrul care e acolo. Dacă noi primim la decontare şi plătim sume mari de bani pe lucrări neconforme, asta ştiţi ce înseamnă pe româneşte? Fraudă. Dacă eu plătesc, ca primar al Sectorului 6, lucrări care sunt neconforme, le plătesc la valoarea contractată, cineva trebuie să răspundă. Iar o parte din bani sunt decontaţi pe fonduri europene şi dacă DLAF află de acest lucru, pentru că este posibil să ceară şi ei anchete, vorbim de fraudă. Şi cine va răspunde? Va răspunde constructorul, firma de dirigenţie de şantier şi voi răspunde eu”, a adăugat primarul. 

Ciucu a mai subliniat că, deși prețul lucrărilor de construire şi anvelopare sunt similare cu cele din capitalele vestice, ”calitatea nici măcar nu este de Europa de Est, ci este de Asia Centrală sau Africa Subsahariană".
”Dacă va merge firma de supracontrol în teren şi va face raport şi dumneavoastră nu aveţi raport făcut pe acele lucrări înseamnă că nu v-aţi făcut treaba. (...) Ce se află acum în execuţie şi nu a fost recepţionat, mergeţi încă o dată în verificări, mergeţi cu fişa de observaţie şi luaţi fiecare lucrare care va veni la plată cu un ochi critic. Asta nu înseamnă că o să cădem în extrema cealaltă, nu vreau să caut nod în papură, dar vreau să aibă standardele impuse în contract. Iar de acum încolo mă aştept la mai multă pro-activitate şi mă aştept să fiţi cu adevărat ochii noştri în aceste şantiere”, le-a mai transmis edilul reprezentanților firmelor.