MENIU

VIDEO. Un urs se plimbă nestingherit prin Suceava. Nimeni nu ştie cum a ajuns acolo

VIDEO. Un urs se plimbă nestingherit prin Suceava. Nimeni nu ştie cum a ajuns acolo

Un urs s-a plimbat nestingherit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzile din Suceava, un oraş aflat la o distanţă considerabilă de pădurile de munte unde un astfel de animal trăieşte în mod normal.

Deşi evenimentul a fost raportat la 112 de mai mulţi oameni şi de mai multe ori în decursul nopţii, autorităţile nu au reuşit să dea de urmă animalului şi nici nu au descoperit de unde a venit. 

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, prezenţa acestuia pe străzi este confirmată de mai mulţi martori oculari - o parte dintre ei au sunat la 112. Cu toate acestea, autorităţile nu au reuşit să-i dea de urmă şi nici nu au găsit o explicaţie de unde a apărut animalul.

"Am sunat la 112 şi mi s-a spus că s-au mai făcut reclamaţii cu privire la urs şi mi-au dat legătură cu Poliţia. De acolo mi s-a spus să stau liniştit, că au sunat ei la primărie. Nu cred că şi-a bătut atunci careva capul cu acea problemă, pentru că abia când s-a făcut ziua am fost sunat de la Poliţie, să dau detalii cu ce am văzut", a declarat unul dintre martori.

"Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu avea cum veni ursul de la munte până aici, în oraş, decât dacă a fost adus. Am verificat şi nu este prezent niciun circ în Suceava şi nici nu a fost recent - asta fiind una dintre variantele luate în calcul", a declarat inspectorul-şef Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava, Daniel Coroamă.

Potrivit acestuia, cea mai probabilă variantă este că ursul a fost adus în oraş şi eliberat intenţionat sau accidental de cei care îl transportau ilegal, în diverse scopuri.

Mai multe articole despre:
poliţie Suceava video urs reclamaţii