MENIU

VIDEO. Un nou documentar despre România realizat de un jurnalist britanic: Țara cu o mie de fețe

Cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, apare la începutul teaser-ului realizat pentru documentarul „Flavours of Romania“, produs de regizorul Charlie Ottley.

Realizator al documentarului „Wild Carpathia”, jurnalistul britanic Charlie Ottley s-a aflat, în vara anului trecut, şi la Alba Iulia, pentru filmări.

„Romania este o ţară cu o mie de feţe. Un punct de trecere între Orient şi Occident şi un vas de topire a diferitelor culturi. Este de asemenea o ţară cum alta nu este, în Europa”, este începutul prezentării în materialul video, scrie alba24.ro.

Scenele filmate în Alba Iulia sunt incluse în noul documentar, având la bază un amestec de elemente adecvate promovării turistice, etalând cele mai importante atracții turistice ale orașului, statice sau dinamice (clădiri sau reenactment) asimilabile Cetății Alba Carolina, precizau reprezentanţii primăriei, anul trecut.

Documentarul are opt episoade, filmate în opt zone ale României. Sunt surprinse şi descrise tradițiile, oamenii și modul lor de viață din diferite regiuni din România. În acest proiect, britanicul a străbătut România pe motocicletă.

Flavours Of Romania intro from Charlie Ottley on Vimeo.