VIDEO Trei adolescenți, reținuți pentru amenințări teroriste. Au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni sau că au văzut-o pe Luiza Melencu
Trei adolescenți din Pitești sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă. Potrivit unor surse Realitatea Plus, minorii au sunat de trei ori la aeroportul Otopeni ca să anunțe amplasarea unor bombe, dar și la Poliția din Caracal, pentru a anunța că ar fi văzut-o pe Luiza Melencu, una dintre adolescentele din dosarul lui Gheorghe Dincă.
Potrivit acelorași surse, adolescenții teribiliști făceau comenzi la firme de livrare a mâncării pe adresele unor persoane cu care aveau dispute. Pe aceleași persoane le raportau și la secții de poliție din Capitală. Pentru a nu fi depistațți, tinerii foloseau o tehnologie de modificarea vocii.
,,În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.
Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.