MENIU

VIDEO. Testul simplu prin care îți dai seama dacă brânza e plină de amidon. Ai nevoie doar de un produs ieftin care se găsește în farmacie

Testul simplu prin care îți dai seama dacă brânza e plină de amidon.

Frauda alimentară reprezintă o realitate îngrijorătoare în industria alimentară, iar printre produsele cele mai susceptibile la falsificare se numără și brânza. Comercianții necinstiți recurg adesea la diverse metode pentru a spori profitul, inclusiv adăugarea de amidon în brânză pentru a-i crește greutatea artificial. 

În încercarea de a verifica autenticitatea brânzei pe care o cumperi, există un test simplu și eficient care te poate ajuta să depistezi adăugarea de amidon în produs. Tot ce ai nevoie este un produs ieftin, disponibil în farmacii. Prin intermediul acestui test, poți evita să devii victimă comercianților necinstiți care adaugă artificial amidon în brânză pentru a spori profitul.

Pentru a detecta prezența amidonului în brânză, specialiștii recomandă utilizarea de betadină, un antiseptic cunoscut pentru proprietatea sa de a schimba culoarea în contact cu amidonul. 

Conform unui experiment realizat de un internaut, dacă brânza conține amidon, atunci când vom picura betadină locul se va colora albastru. 

Ingredientele secrete folosite de gospodinele din Danemarca atunci când fac chiftele. Le va da un gust deosebit, care îi va încânta pe meseni
 
În schimb, dacă brânza este autentică și nu conține amidon, nu va avea loc nicio schimbare de culoare. Testul este rapid, accesibil și oferă o modalitate practică de a verifica calitatea brânzei pe care o achiziționezi.

Care este legătura între durere şi schimbarea vremii. Explicațiile doctorilor pentru junghiurile simțite atunci când se răcește afară