MENIU

VIDEO Sute de oameni s-au înghesuit la slujba Deniilor de la Constanța, FĂRĂ distanțare și mască

Slujba Denii Constanța

A fost aglomerație la Slujba Deniilor ținută la malul mării. Sute de oameni s-au înghesuit să participe la procesiunea religioasă de la Catedrala din Constanța. Deși măsurile impuse de autorități pentru această perioadă sunt foarte clare, credincioșii n-au respectat restricțiile. Nu s-a ținut cont de distanța socială, iar cei mai mulți nu au purtat masca de protecție, relatează Realitatea PLUS.

Denia oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie din Constanța a adunat o mulțime de oameni. Măsurile de protecție sanitară au fost încălcate. Adunați unii lângă alții fără a ține cont de distanțarea fizică impusă de lege, credincioșii s-au îmbulzit la biserică și au uitat complet de pandemie. Unii dintre ei nu au purtat nici mască.

Și în această noapte, la slujba de Înviere sunt așteptați zeci de mii de credincioși la Constanța, unde Lumina Sfânta de la Ierusalim va fi adusa pe mare. Înalt PreaSfinţitul Teodosie va ajunge la ţărm, în Portul Tomis, cu o ambarcaţiune specială, iar de acolo va pleca pe jos în procesiune. Slujba va fi oficiată afară, unde sunt locuri pentru cel puțin 20.000 de credincioşi.



"Iubiți credincioși, vă invit la Înviere, la malul marii! Toți care doriți sunteți bineveniți și nu cred că nu vă fi loc pentru câți veniți. Este loc cel puțin de 20.000 de oameni pentru că avem și partea de pe faleze. Poate vom pune și un ecran daca vă fi cazul", a afiramat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Anul trecut, în noaptea de Înviere, localnicii nu au putut participa la slujbă, însă, câteva săptămâni mai târziu, ÎPS Teodosie a organizat o a două slujbă similară, la care au putut participa şi au primit, din nou, Lumină.