MENIU

Video SPECTACULOS! Cum se descompune o VIOARĂ. Puțini oameni știu despre acest lucru

Vioara FOTO: Captura Video

Un timelapse de un an al unei viori în descompunere, însoțește cea mai recentă lucrare a compozitorului german Sven Helbig, scrie ClassicFm.com. Descompunerea viorii a fost posibilă după ce aceasta a fost expusă unei ciuperci Reishi. 

Ciuperca Reishi este o ciupercă cu capac în formă de rinichi, de culoare maro roșcat, lăcuită. 

Supranumită „ciuperca nemuririi”, ciuperca a fost mult timp considerată a fi un talisman al norocului, vindecării și bunăstării în cultura chineză.

Această ciupercă se găsește de obicei crescând pe copacii din lemn de esență tare, în special, stejari,  în zonele cu climă caldă, cum ar fi Asia, Pacificul de Sud, Europa de Sud și sud-estul Statelor Unite.

Dar un tip de lemn pe care probabil nu te-ai aștepta să găsești ciuperca este lemnul unei viori.

În videoclipul muzical pentru cea mai recentă piesă a compozitorului Sven Helbig, Metamorphosis (însemnând o mare schimbare a aspectului sau a caracterului), o vioară este filmată un an de zile, timp în care, este încet „mâncată” de o ciupercă Reishi.

În trailerul videoclipului muzical, Helbig întreabă publicul: „Poți să bei o vioară?”.

Pentru cei nedumeriți de întrebările lui, ciuperca Reishi este adesea transformată într-un ceai.

Potrivit site-ului web al companiei de ceai Twinings, Reishi a fost folosita mult timp pentru a gestiona alergiile, bolile autoimune, insomniile și astmul, datorită calităților sale de stimulare a sistemului imunitar.

Ciuperca, care crește pe vioara din videoclipul Metamorphosis, este în cele din urmă recoltată după un an de creștere și transformată în ceai.