MENIU

VIDEO Scena românească, în doliu. O actriță de seamă a Teatrului Odeon s-a stins din viață

VIDEO Scena românească în doliu. O actriță de seamă a teatrului Odeon s-a stins din viață

Scena românească, în doliu. Oana Ștefănescu, actrița care timp de trei decenii a jucat roluri memorabile pe scena Teatrului Odeon, s-a stins din viață la numai 60 de ani. "Oana este o mare actriță, din specia cea mai rară, a celor care înțeleg teatrul", o caracteriza regizorul Răzvan Mazilu pe regretata actriță.

"Teatrul Odeon anunță cu regret trecerea în neființă a actriței Oana Ștefănescu. (...) Actriță a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun și discret, până în ultima clipă a vieții sale."
 
Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu regretatei acti\"e o pot face de luni după-amiază, de la ora 15:00, la Biserica Bălăneanu - Iancu Nou (Șoseaua Mihai Bravu 117-119).
 
Miercuri dimineața, trupul neînsuflețit va fi transportat la Constanța, unde va avea loc înmormântarea.
 
Născută pe 19 noiembrie 1960, Oana Ștefănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu și a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, în 1991. Cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.
 
Oana Ștefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia și costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soțul ei, actorul Ionel Mihăilescu.
 
„Oana este o mare actriță, din specia cea mai rară, a celor care înțeleg teatrul și îl fac cu responsabilitate și cu o seriozitate dureroasă, adică așa cum vreau și eu să îl fac. (...) Aș spune că Oana când lucrează are o atenție filigranată, care mă emoționează nespus în timpul lucrului", a scris coregraful, dansatorul și regizorul Răzvan Mazilu despre actrița Oana Ștefănescu.
 
De-a lungul anilor, a obținunt de numeroase ori premiul pentru cea mai bună actiță de teatru și chiar unul pentru cea mai bună actriță de film, pentru rolul Mariana în pelicula „Înnebunesc şi-mi pare rău"
 
Cea mai recentă apariție a Oanei Ștefănescu a fost în cadrul emisiunii moderate de actrița Rodica Mandache, Rodica Mandache 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 @𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍.
 
Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată și va păstra vie amintirea unei actrițe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat.
_____________
Mai multe articole despre:
doliu actrita teatrul deces a murit spectacol