MENIU

VIDEO | Rusia, împânzită de protestatarii care cer eliberarea lui Navalnîi. Metroul a fost închis, sute de oameni - arestați

Rușii cer în stradă eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi

Protestele din Rusia iau amploare în ciuda încercărilor de intimidare din partea regimului. Duminică, susținătorii militantului anticorupție Aleksei Navalnîi au ieșit în stradă în mai multe orașe pentru a cere eliberarea acestuia. 

În Moscova, unde s-au anunțat proteste ample, autoritățile au închis stațiile de metrou, iar circulația a fost restricționată. În plus, multe dintre restaurantele și magazinele din centrul capitalei vor fi închise.

Manifestanții sunt așteptați să demonstreze în apropiere de Kremlin și de sediul FSB.

Agenții de poliție opresc trecătorii, îi legitimează și le verifică bagajul.

Rușii au ieșit în stradă și în orașele din Siberia și estul extrem. Oamenii scandează ”Noi suntem puterea!”

În primele ore ale zile au fost arestați deja peste 260 de manifestanți. Printre aceștia se află și unul dintre aliații lui Navalnîi, activistul Dmitry Nizovtsev. Potrivit presei, poliția i-a supravegheat casa pe tot parcursul nopții.

Pe contul de Twitter al lui Navalnîi a fost  publicat un mesaj prin care oamenii sunt încurajați să iasă în stradă și un link unde protestele vor putea fi văzute LIVE.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi rămâne după gratii 30 de zile după o decizie a unui tribunal rus

Protestele au izbucnit săptămâna trecută, după ce autoritățile au anunțat arestarea principalului opozant rus al lui Vladimir Putin pentru 30 de zile. Atunci, 4.000 de manifestanți, printre care cunoscuți apropiați ai lui Navalnîi, au fost arestați. În plus, la domiciliile aliaților militantului rus au fost făcute percheziții. În timp ce poliția îî scotocea prin casă, Anastasia Vasilyeva a decis să cânte la pian. Editorul- șef al unui site web rus specializat în drepturile omului, Serghei Smirnov, a fost, de asemenea, arestat, potrivit hotnews.