MENIU

VIDEO Românii au trăit coșmarul. Cum își amintesc bătrânii venirea Armatei Roșii

Intrarea trupelor sovietice în Bucuresti (1944)

Contextul geopolitic tensionat în care ne aflăm a stârnit teroare în sufletele multor români. Cei mai afectați sunt însă cei care își amintesc cu groază de alte vremuri în care au stat față în față cu rușii. Este vorba despre bunicii noștri care, copii fiind, au cunoscut ce înseamnă un conflict armat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Oricât ar încerca să le dea uitării, poveștile din acele vremuri negre rămân cu ei și astăzi.  Un reportaj Realitatea Plus.

Emil Stoinescu împlinește în primăvara aceasta 93 de ani. Avea 10 ani când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial și, cu toate că era mic la vremea aceea, își amintește și acum, după mai bine de 80 de ani, de teroarea unui astfel de conflict.

Nea Emil nu uită nici de efectele devastatoare ale războiului. La gura sobei, ca propriilor nepoți, ne povestește cu regret de cei pe care i-a pierdut în tinerețe.

La aproape 80 de ani de la terminarea războiului, bunicii noștri, cei care l-au trăit, ne sunt dovada vie că rănile unui astfel de eveniment se vindecă greu. 

Mai multe articole despre:
rusi in romania au venit rusii de la rusi vine