MENIU

VIDEO | Restricțiile trimit românii la vaccinare. Coadă la imunizare în Piața Obor

Sursa foto: Captură video

Numărul mare de îmbolnăviri, haosul din spitale, dar mai ales restricțiile atrag românii la vaccinare. Este aglomerație la multe dintre centrele de imunizare din țară. Pentru a treia zi la rând, în Piața Obor din Capitală, s-au format cozi interminabile la vaccinare.

Ca să se imunizeze, oamenii au așteptat chiar și două ore. S-a stat la rând și pentru voucherele oferite drept recompensă, iar premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că bugetul pentru tichete va fi suplimentat. 

Român: Să mă vaccinez, că unde e lege, nu e tocmeală.

Reporter Realitatea PLUS: Deci din cauza restricțiilor?

Român: Da!

Reporter Realitatea PLUS: Spuneți că ați venit că sunt restricții, dar de boală nu vă e frică?

Român: Nu!

Din păcate, așa au gândit și majoritatea oamenilor prezenți la centrul de vaccinare din piața Obor. Bătrâni și vulnerabili, mulți încă nu conștientizează cât de periculos este virusul.

Reporter Realitatea PLUS: De ce ați venit astăzi să vă vaccinați?

Român: Pentru că vreau să plec în Italia și nu se poate fără vaccin. Fac Johnson & Johnson ca să fie o doză, să-mi dea ce-mi trebuie și să plec de urgență.

Reporter Realitatea PLUS: Acum ce v-a convins să vă vaccinați? Vă este frică de boală?

Român: Nu că mi-a fost frică. Ma forțează și copiii, îmi zic că nu mai vin cu cei mici la mine.

Pentru a treia zi la rând, după ce certificatul verde a devenit obligatoriu pentru majoritatea activităților, oamenii au luat cu asalt centrele de vaccinare. Cei mai mulți au uitat și de reguli, inclusiv să păstreze distanța obligatorie.

La coadă s-a stat și pentru voucherul de 100 de lei, pe care oamenii îl primesc drept recompensă pentru imunizare.

,,Vom suplimenta resursele pentru vouchere, pentru că este nevoie de mai multe resurse, rata de vaccinare merge peste așteptările noastre\"\", a precizat Florin Cîțu.