MENIU

VIDEO Raed Arafat, despre scandalul de la spitalul Foișor: ”Erau 3 pacienți la ATI, am dus 20. Fac apel la populație să meargă la medic mai devreme”

Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit, luni seară, despre situația gravă de la ATI și a făcut apel la români să meargă la medic imediat ce simt primele simptome ale infecției cu Sars-Cov-2. În acest context, medicul a precizat că la Spitalul Foișor au fost externați 3 pacienți internați la Terapie Intensivă pentru a duce în loc 20, cu forme grave de Covid-19. 

”Cifrele se schimbă, nu diferă. La București, astăzi am pierdut 8 paturi pe care le-am pus în funcțiune sâmbătă. În țară, astăzi erau foarte puține paturi libere. 
Când sunt 1.532 de pacienți la ATI înseamnă că avem cel puțin acest număr de paturi. Sunt spitale care mai pun, dacă au posibilitatea sau rezerve, câte un pat, 2, 3 pe zi pentru cazurile pe care le au, pentru a nu lăsa bolnavii în unitățile de Primiri-Urgențe. Continuăm să găsim soluții.
Dacă numărul total de paturi ATI este aproape de 4.000, diferențele între paturile Covid și non-Covid sunt pentru urgențele celelalte.
Am luat secția ATI de la Foișor pentru că este modernă, foarte bine pregătită și nu avea capacitatea ocupată. Noi nu am evacuat din ATI decât 3 pacienți, în mare parte postoperator, și am dus acolo 20 de pacienți critici. 

Șeful DSU a făcut apel la populație să meargă la doctor mai devreme, când simte primele semne ale bolii, pentru a evita supraaglomerarea secțiilor ATI. 
”Astăzi erau în jurul la 154-155 de pacienți la UPU care așteptau locuri la ATI în București. Cifrele se schimbă. Insistăm ca oamenii să ceară ajutorul mai devreme. Multe din spitalele care sunt în regim de urgentă, care nu sunt Covid, deja preiau pacienti Covid - Pantelimon, Universitar”, a adăugat Arafat. 

 

Mai multe articole despre:
raed arafat spitalul foisor sectii ati