MENIU

VIDEO/ PROTEST spontan la Uzina Mecanică din Cugir: sute de angajați au oprit lucrul. Care sunt principalele REVENDICĂRI

Protest la Uzina Mecanică din Cugir/ Captură foto Alba24.ro

Sute de angajaţi de la Uzina Mecanică Cugir, din județul Alba, au încetat, astăzi, lucrul, nemulţumiţi de salariile foarte mici pe care le au. Oamenii se plâng, de asemenea, de condițiile dificile în care sunt nevoiți să lucreze. 

Din primele informații, protestul spontan are loc în exteriorul fabricii de armament, relatează Agerpres.

"Unitate", "Jos mafia" şi "Nu cedăm" sunt doar câteva din scandările protestatarilor. Oamenii spun că s-au "săturat de minciuni" şi că le-au "ajuns la os toate".

Protestatarii afirmă că unii dintre ei câştigă numai 1.500 de lei pe lună, deşi lucrează în condiţii periculoase.

Potrivit Alba24.ro, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de jandarmi, care au solicitat participanților la grevă să poarte masca de protecție.

Directorul general al UM Cugir, Marin Morariu, a ajuns și el la locul protestului. Acesta i-a invitat la discuții pe reprezentanții protestatarilor în interiorul fabricii.

"Luni este ședință. O să dezbatem. Vreau să ajungem la dialog. Haideți să facem o listă. Am discutat cu colegii din consiliul de administrație. Trebuie să avem o listă de revendicări. Luni la ora 8 ne întâlnim aici la sindicat. La ora 10:00 este ședință de consiliu de administrație. După încheierea ședinței consiliului, venim și ne întâlnim cu reprezentanții dvs,” a spus directorul unității.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre, pistoale automate şi semiautomate de calibru 9 mm, dar şi accesorii.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în anul 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme.