MENIU

VIDEO Primele măști de protecție pentru copii, produse de o fabrică românească

coronavirus izolare

Primele măști de protecție pentru copii din România sunt produse de o fabrică din județul Maramureș. Fabrica Techtex din Târgu Lăpuș va fabrica, integral, măști chirurgicale și echipamente de protecție necesare pentru protecția împotriva epidemiei de coronavirus.

„Ne propunem să lansăm măștile pentru copii”, a anunțat vineri Ioan Filip, președintele Grupului din care face parte fabrica de textile Techtex din Târgu Lăpuș, care va realiza, integral, măști chirurgicale și FFP2 și echipamente de protecție, de la bonete la combinezoane.

Un prim set de măști de protecție pentru copii a fost oferit premierului Ludovic Orban și mai multor miniștri care au vizitat, vineri, fabrica maramureșeană Techtex. 

Compania a anunțat că produce în prezent, zilnic, 600 de mii de măști, la un pret de 1,50 de lei bucata, și vrea să ajungă la peste 35 de milioane de măşti lunar pentru piaţa internă până la sfârşitul lunii septembrie. Managementul companiei a mai decis să asigure accesul naţional la majoritatea echipamentelor de protecţie medicală şi igienă personală.

„Este foarte important că o companie românească reuşeşte într-un timp foarte scurt să fabrice măşti chirurgicale şi măşti FFP2. (...) Se pune la cale realizarea, producţia, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, straturi care asigură, de fapt, protecţia cea mai mare", a afirmat Orban într-o conferinţă de presă la Târgu Lăpuș.