MENIU

VIDEO Peisaj apocaliptic la Izmir, după seismul devastator care a lovit Turcia și Grecia

VIDEO Peisaj apocaliptic la Izmir, după seismul devastator care a lovit Turcia și Grecia

Orașul Izmir, al treilea ca mărime din Turcia, a suferit cele mai mari pagube în urma seismului  apropiată localitate de epicentul seismului de 7 pe Richter care a lovit vineri Turcia și Grecia. Potrivit oficialilor locali, 20 de imobile s-au prăbuşit, iar pe rețelel de socializare au circulat filmări care surprind momentele înfiorătoare în care clădirile se prăbușesc. 

Imediat după cutremur, un tsunami de mici dimensiuni a ajuns pe străzi, iar oamenii au fugit care încotro ca să-și salveze viețile. 

 

A fost demarată o operaţiune majoră de căutare a supravieţuitorilor. Până acum, a fost confirmat decesul a 14 persoane, iar relatările din presa locală vorbesc chiar de 800 de răniți. Potrivit anunțurilor oficiale din cele două țări, vineri seară fuseseră contabilizați 419 răniți după prăbuşirea mai multor clădiri în vestul Turciei şi pe insula greacă Samos.

Bilanțul crește de la o oră la alta, pe măsură ce echipele de căutare și salvare trec de la o ruină la alta, ajutate de câini de căutare.

 

Ambasada României la Ankara a anunțată că, din informațiile pe care le-a centralizat, nu sunt cetățeni români printre victime.

Mai multe articole despre:
Izmir Turcia cutremur Grecia seism Richter