MENIU

VIDEO | O companie de taximetrie a suspendat folosirea de maşini Tesla după un ACCIDENT grav la Paris

Tesla implicata in accident FOTO: Captura video

O companie de taximetrie din Franţa a suspendat folosirea de maşini electrice Tesla, după un accident grav produs sâmbătă la Paris, a anunţat marţi departamentul de comunicare al companiei, relateaza AFP.

Un taxi Tesla scăpat de sub control a lovit doi pietoni, apoi un container de colectare a sticlei care a fost proiectat în aer şi a explodat la revenirea la sol. Taxiul a intrat si într-un semafor, care a fost şi el proiectat în aer, cursa masinii electrice încheindu-se într-o camionetă care circula regulamentar, a relatat poliţia. 

Numărul vehiculelor vizate de decizia suspendarii este redus, compania de taximetrie menţionând că este vorba de 37 de şoferi de taxi, fără a preciza numărul de maşini Tesla din flota sa.

În ceea ce priveşte compania Tesla, reprezentantii companiei au declrat ca vor oferi date tehnice despre accident si a dat asigurari ca este posibil sa nu fie vorba de o „defecţiune tehnică” a vehiculului implicat in accident.

Un purtător de cuvânt al producătorului de automobile american a declarat pentru France Presse că acesta rămâne „la dispoziţia autorităţilor” pentru a le transmite toate datele necesare in ancheta.

Mai multe articole despre:
accident auto tesla masina electrica