MENIU

VIDEO Noi audieri în scandalul provocat de familia ȘOȘOACĂ. Ce a declarat unul dintre martorii-cheie

Diana și Silvestru Șoșoacă

Audierile în dosarul scandalului provocat de senatoarea Diana Șoșoacă și de soțul acesteia continuă. Marți dimineață a fost chemată la audieri jurnalista care a intermediat interviulu cu o echipă a unei televiziuni italiene, în cursul căreia a izbucnit un conflict cu familia Șoșoacă. De altfel, soţul senatoarei, Dumitru – Silvestru Șoșoacă, a fost pus luni sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de ultraj, după ce ar fi lovit un polițist venit să aplaneze conflictul.  Jurnalista care a intermediat interviul pentru presa străină a ajuns la secția 1 de poliție pentru a le oferi anchetatorilor detalii.

Jurnalista Delia Marinescu, cea care era de față în momentul în care jurnaliștii italieni au venit să o intervieveze pe senatoare, le-a povestit polițiștilor cum a escaladat conflictul în care au fost implicați soții Șoșoacă.

"Am vrut să traduc, mi-a zis (Diana Șoșoacă - N.R.) să am grijă cum o fac, pentru că ea știe si engleză și italiană, moment în care jurnalista italiană m-a întrebat dacă mă amenință. A fost o discuție în contradictoriu, ne-a zis să plecăm, după care s-a răzgândit și nu ne-a mai lăsat să ieșim și a sunat la poliție," a declarat Marinescu.

Ea a mai spus că echipa Rai UNO a dorit să facă interviul la Palatul Parlamentului, dar senatoarea independentă a propus ca loc de întâlnire cabinetul de avocatură al familiei Șoșoacă. Liderul AUR, George Simion, a fost de acord să le acorde un interviu la Palatul Parlamentului, a mai precizat Delia Marinescu.

Pe de altă parte, jurnaliștii din Italia au publicat propria înregistrare de la scandal. Lucia Goracci a povestit că ea, alături de colegii săi, au fost liberi după 8 ore în care au fost audiați la Poliția datorită intervenției Ambasadei Italiei.

Jurnaliștii din Italia au publicat propria înregistrare cu Șoșoacă! Lucia Goracci: „Liberi după 8 ore datorită intervenției Ambasadei” VIDEO

Luni, când Silvestru Șoșoacă a fost audiat de procurori, soția sa și zeci de susținători au făcut scandal în fața Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Mai mult, după ce Șoșoacă și s0a aflat că va fi cercetat sub control judiciar, în fața instituției s-a format o busculadă. Mai mulți jurnaliști au fost îmbrânciți, iar doi protestatari au fost răniți ușor.

MOTIVUL pentru care susținătorii soțului Dianei Șoșoacă au fost AMENDAȚI cu 2.500 de lei