MENIU

VIDEO Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin", refugiul secret de la Marea Neagră

VIDEO Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin", refugiul secret de la Marea Neagră

Aflat în detenție, imediat după revenirea în Rusia, Alexei Navalnîi l-a atacat pe Vladimir Putin prin difuzarea unei anchete care are ca subiect "palatul” pe care liderul de la Kremlin și l-a construit pe malul Mării Negre, potrivit AFP.

Lansată pe Youtube marți, înregistrare video de aproape două ore a adunat 5 milioane de vizualizări până seara. Ancheta despre "cea mai mare mită din lume" se încheie cu un apel lansat rușilor de a manifesta sâmbătă împotriva puterii.
 
Prezentatorul materialului este chiar Navalnîi, care a realizat filmarea înainte de revenirea în Rusia, Disidentul povestește că Vladimir Putin este beneficiarul unei vaste proprietăți și a unui palat pe malul Mării Negre, Nu lipsesc podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar o biserică și un cazinou. Construcția ar fi fost finanțată de apropiați ai lui Putin, precum directorul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

"Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin", acuză Navalnîi, care adaugă că președintele rus este "obsedat de bogăție și de lux"potrivit AFP, citată de HotNews.

Potrivit acestuia, au fost cheltuite 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde euro) pentru construirea acestui complex cu o suprafață totală de 7.000 de hectare, de "39 de ori mai mare ca Monaco". Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc.

“Aceasta nu este o casă la țară, nu este o cabană, nu este o reședință. Este un întreg oraș, sau mai degrabă un regat,” afirmă Navalnîi.

Complexul ar fi dotat și cu un tunel săpat prin munte care duce la Marea Neagră. 
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile, afirmând că "nu este adevărat".

Navalnîi a fost arestat duminică, imediat ce a revenit în Rusia din Germania, unde fusese internat după o otrăvire cu Noviciok în august anul trecut. Trei laboratoare europene au concluzionat că opozantul a fost otrăvit cu agentul neurotoxic de clasă militară Noviciok, conceput în epoca sovietică. Ca de obicei în astfel de situații, Moscova a respins acuzațiile și a denunțat un complot.

Alexei Navalnîi a fost închis cel puțin până în 15 februarie, în cadrul unei anchete privind încălcarea controlului judiciar.

Opozantul și partizanii săi au făcut apel la proteste sâmbătă, 23 ianuarie, în întreaga Rusie.

Mai multe articole despre:
Navalnîi putin palat rusia kremlin