MENIU

VIDEO - Momentul în care ucrainenii aruncă în aer un blindat rusesc. Trupele lui Putin înregistrează pierderi mari spre oraşul Pokrovsk

Momentul în care ucrainenii aruncă în aer un blindat rusesc

 Garda Națională a Ucrainei a publicat o serie de imagini surprinse cu drona, care arată succesul înregistrat pe câmpul de luptă. Videoclipul, care ilustrează o serie de atacuri asupra blindatelor rusești, a fost distribuit pe rețelele de socializare. 

Tanchiștii Brigăzii 15 a Gărzii Naționale a Ucrainei au efectuat o lovitură precisă, distrugând un grup de trupe ruse în apropierea orașului Pokrovsk. Soldații ucraineni au reușit să înfrunte un grup de atac al forțelor ruse care avansaseră cu un transportor blindat de trupe BTR-82 și se stabiliseră într-o poziție sub un pod în apropierea satului Mikhailivka din regiunea Donețk.

Imaginile surprind explozia spectaculoasă urmată de fuga disperată a soldaților ruși pentru a scăpa cu viață.  

În același videoclip soldații Brigăzii ucrainene ''Kara-Dag'' au prezentat dovezi și cu momentul distrugerii unui alt transportor blindat rus care se deplasa pe un drum minat.

Conform publicaţiei ucrainene Militarnyi, locul confruntării dintre trupele ucrainene şi grupul de asalt rus este situat în vestul localității Mikhailivka, ceea ce poate indica faptul că satul a fost capturat de forţele ruse.

În spatele satului se întinde o porțiune de drum de 1,5 kilometri care conectează satul cu orașul Selydove din regiunea Donețk.

Forțele ruse se află la o distanță de doar câțiva kilometri de orașul ucrainean Pokrovsk, un centru logistic vital pentru armata ucraineană. Datorită drumurilor de legătură esențiale, Pokrovsk reprezintă un punct crucial de aprovizionare și întărire pentru trupele ucrainene aflate pe linia frontului de est.

Gafa prin care Vladimir Putin a dezvăluit copiii nelegitimi cu Kabaeva. Declarația a pus pe jar internetul