MENIU

VIDEO Minerii au ieșit din subteran după 7 zile. Cum se simt protestatarii

Protestul din Valea Jiului s-a încheiat

Minerii blocați în subteran au ieșit la suprafață după șapte zile de proteste. În tot acest timp, mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conflictul a fost stins după discuțiile de la Ministerul Muncii, relatează Realitatea Plus. 

După 7 zile de proteste, minerii blocați în subteranul Minei Lupeni au ieșit la suprafață. În urma negocierilor de la Ministerul Muncii, minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante, precum tichetele de masă şi banii de transport.

”M-am pus în genunchi când am ieșit afară din mină, îmi era frică să nu pățească cineva ceva. Nu am mai vrut să pun în pericol viața minerilor din subteran. Am decis, împreună cu ei, să mergem înainte, să ieșim afară și cu banii pe care îi avem să ne ajutăm”, a spus unul dintre protestatari.

Minerii blocați în subteran au fost așteptați de soții și copii la ieșirea din mină. Familiile se temeau că vor ieși la suprafață în stare gravă.

Detalii exclusive. Ce i-a făcut pe minerii din Valea Jiului să renunțe la protest

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, sedii ale instituțiilor publice, dar și școlile din oraș nu rămas fără căldură.

Complexul Energetic Hunedoara din Petroşani urmează să fie reorganizat în conformitate cu doleanțele minerilor.

”Sigur că putem discuta mai departe de soluția pe termen lung. Când avem toate soluțiile conturate, vom merge cu siguranță și vom discuta și cu minerii”, a declarat, la un post TV, ministrul Energiei, Virgil Popescu.