MENIU

VIDEO. Militarii americani ne-au strâns gunoaiele de pe faleza Dunării, la Galaţi

VIDEO. Militarii americani ne-au strâns gunoaiele de pe faleza Dunării, la Galaţi

Militarii americani au strâns gunoaiele de pe faleza gălăţeană. Au fost ajutaţi şi de liceenii din oraş. 11 puşcaşi marini au venit de la baza Mihail Kogălniceanu cu o zi înaintea unui exerciţiu militar organizat la Smârdan pentru a curăţa malul Dunării.

Militarii americani au înlocuit pentru o zi armele cu mănuşile şi sacii pentru gunoi. Împreună cu o asociaţie de liceeni au făcut curăţenie generală pe faleza gălăţeană.

"Suntem puşcaşi marini de la baza aeriană "Mihail Kogălniceanu" şi grupul nostru este aici pentru a participa la o iniţiativă. Suntem aici să dăm o mână de ajutor. I-am ajutat să organizeze şi au reuşit să adune 60 de persoane", a spus Peehler Grand, US Marines Corps.

"Ne ajută să strângem gunoiul de pe faleză, să educăm nişte copii şi să curăţăm o grădină pentru o fundaţie care se ocupă cu copiii defavorizaţi", a spus, la rândul lui, Mihnea Dumitriu, din cadrul Asociaţiei Galaţi Youth.

Americanii au fost surprinşi să găseacă atât de multă mizerie pe faleză.

Gălăţenii au fost recunoscători pentru ajutorul dat de americani, însă spun că românii ar fi trebuit să strângă gunoiul pentru că ai noştri l-au aruncat.

Până la finalul acţiunii s-au strans 50 de saci cu gunoaie.