MENIU

VIDEO Mașină de poliție, filmată în timp ce mergea pe contrasens fără semnale luminoase. Urmarea: Polițistul, amendat, a rămas pieton 2 luni

Autospecială Poliție pe contrasens la intrarea în Tecuci Foto: Facebook.com

O autospecială de Poliție din Galați a fost filmată, joi, în timp ce mergea pe contrasens la intrarea în Tecuci, fără semnalele acustice și luminoase în funcțiune ca în cazul unei misiuni. După o anchetă internă rapidă, polițistul de la volan a rămas fără permis pentru două luni și a primit și o amendă ursturătoare, dar așteaptă și alte sancțiuni în urma cercetării disciplinare.

 

Autospeciala cu numere ale MAI și inscripționată cu însemnele Poliției a fost filmată joi în trafic, de un șofer, chiar la intrarea în Tecuci, potrivit realitateadegalati.net.

Șoferul a surprins cu camera video aflată la bordul autoturismului o autospecială de poliţie în timp ce rula pe contrasens, la intrarea în Tecuci, în jurul orei 12.00. În imaginile postate pe Facebook se vede cum autospeciala se deplasa pe contrasens, fără să aibă semnalele acustice și luminoase pornite, principalele indicii că ar avea o misiune urgentă.

Potrivit martorilor oculari, polițistul aflat la volan ar fi dorit să scurteze drumul și a ales să intre pe contrasens, pe o bretea pentru intrarea pe un drum european, in imagini observându-se semnalizarea pentru a vira la stânga.

„În urma verificărilor efectuate, a fost identificat polițistul care a condus autospeciala în cauză, pe D. N. 581, la ieșirea din municipiul Tecuci”, a anunțat IPJ Galați.

Polițistul aflat la volanul autospecialei MAI, aflată în dotarea Secției Rurale Tecuci (Post Poliție Brăhășești) va rămâne fără permisul de conducere pentru 60 zile și va fi sancționat cu 6 puncte de amendă (870 lei), conform Codului Rutier (OUG 195/2002 R) pentru "circulație pe sens opus", a mai precizat IPJ Galați. În 2021, valoarea punctului de amendă a fost înghețată, rămânând 145 de lei.

În plus, pe șoferul polițist îl așteaptă cercetarea disciplinară și riscă o sancțiune în conformitate cu Statutul Polițistului, potrivit anunțului IPJ Galați.