MENIU

VIDEO | Lecție impresionantă de viață pentru politicieni de la un crescător de animale din Teleorman

Sursa foto: Captură video

O lecție impresionantă de viață vine, în această seară, din partea unui crescător de animale din Teleorman. Muncește ore întregi pentru a putea să trăiască decent. Acum mai greu ca niciodată, mai ales că toate s-au scumpit. Dar omul nu se plânge și nu mai așteaptă nimic de la cei care ne conduc. Un reportaj realizat, în exclusivitate, de jurnaliștii Realitatea PLUS Ionela Arcanu și Dan Podăriță. 

Pe un câmp aproape de Dunăre, în satul Seaca, din Teleorman, l-am întâlnit pe Alexandru. E pensionar de un an, iar acum are în grijă 50 de capre și 12 vaci. Muncește zi-lumină, pentru că acesta este singurul mod prin care poate duce un trai decent. La final de lună, se alege cu 1600 de lei, cu tot cu pensia pe care o ia de la stat.

„De dimineața până noaptea sunt la pășunat, la nutrețuri. Mai mult cheltui decât câștig. Este foarte obositor, mai ales că nu găsești nici ajutoare, nu are cine să te ajute. Suntem nevoiți să mai și lucrăm. Dacă vrem să avem, daca nu... răbdăm!”, a mărturisit acesta.

Bărbatul și-a dat seama că e pe cont propriu într-o țară unde cei care ar trebui să facă legi ca românii să trăiască mai bine... se gândesc doar la binele propriu.

Pensionar: Eu plec dimineața de acasă și ajung seara acasă, noapte. Plec noaptea, mă întorc noaptea.

Reporter Realitatea PLUS: Vi se pare că sunteți condus de politicieni care vă reprezintă?

Pensionar: Nu, nu ne reprezintă pe noi. Pe noi ne bagă în seamă doar la alegeri, doar când să îi votăm. Ori restul...

Reporter Realitatea PLUS: Muncesc ei 10% din cât munciți dumneavoastră?

Pensionar: Nu. Ei își fac pensii speciale, își crează privilegii doar pentru ei. Pentru noi nu sunt bani de pensii, de salarii.