MENIU

VIDEO Inundații în țară, zeci de gospodării, sub ape - Sute de case au fost evacuate

Inundații

Vremea rea face victime în țară. Mai multe case au fost distruse și sute de oameni au fost evacuați în urma ploilor abundente.

Sute de case și curți din județele Bihor și Maramureș sunt inundate din cauza viiturilor puternice din ultimele ore. Oamenii au reușit să-și salveze animalele în ultimul moment și au cerut ajutorul pompierilor să scoată apa din gospodării. Și vântul a făcut ravagii în țară. Zeci de copaci s-au prăbușit peste mașini, iar o macara a fost pusa la pamânt. 

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe sate din județul Bihor. Mai multe pârâuri din apropierea localităților s-au umflat, iar puhoaiele au venit spre casele oamenilor cu tot cu bușteni și pietre de pe versanți.

O familie cu patru copii s-a trezit în doar câteva minute cu apa de peste jumătate de metru în casă. Pompierii i-au evacuat, iar autoritățile urmează să le găsească o locuință provizorie.

Autoritățile din județ avertizează că apa continuă să crească. Și un drum care face legătura între Oradea și Deva a fost închis circulației. Aluviunile aduse cu putere au lovit au rupt o bucată dintr-un pod.

În alte zone ale țării, vântul puternic a făcut ravagii. Mai mulți copaci au fost doborâți de rafale peste zeci de mașini parcate. S-a întâmplat în Pitești, București, Constanța sau Craiova. 

O macara a fost doborâtă de vânt, pe un șantier din Constanța, chiar în fața unui hotel. Nu au fost victime. Pompierii au intervenit zeci de minute pentru a ridica utilajul.

De aproape 30 de intervenții au avut parte și pompierii din Capitală. 16 copaci au căzut peste mașinile parcate și 11 pe carosabil.

Mai multe articole despre:
inundatii vremea