MENIU

VIDEO | Incendiu devastator într-o tabără de migranți din Bosnia. Focul ar fi fost pus intenționat

Tabără de migranți din Bosnia, distrusă într-un incendiu. Foto: infomigrants.net

O tabără din nord-vestul Bosniei, în care erau cazați 1.300 de migranți, a fost distrusă în întregime într-un incendiu produs miercuri. Nu s-au înregistrat victime. Focul a izbucnit în timpul unei întâlniri a autorităților locale la care încercau să găsească soluții pentru găzduirea migranților respectivi. 

”Incendiul s-a declanşat la ora 11:00 (10:00 GMT). Pompierii au reuşit să-l stingă, dar cele patru corturi mari în care dormeau migranţii au ars”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ale Siljdedic, precizând că nu au fost înregistrat răniţi.

Tabăra respectivă a fost instalată în aprilie în satul Lipa, lângă Bihac, ca o soluţie temporară. Pentru că nu era prevăzut ca ocupanții să își petreacă iarna acolo, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi Comisia Europeană au cerut autorităților locale, la începutul lunii, să găsească o soluţie pentru a-i muta pe aceștia în altă parte. 

 În tabără erau cazați 1.300 de migranți. Alți 200, aflați în regiunea Bihac, în apropierea graniței cu UE, nu au adăpost. 

”Presupunem că este vorba de un act criminal şi că sunt implicaţi locuitori ai taberei”, a adăugat reprezentantul poliției.

Autoritățile suspectează că migranții au dat foc corturilor în semn de protest față de actuala situație. Recent, OIM, care gestiona centrul de recepţie, a anunţat că se retrage din cauza condiţiilor precare. Organizația le solicitase autorităților din Bosnia încă din octombrie să redeschidă un centru de adăpost închis în oraşul Bihac, amintește Agerpres.