MENIU

VIDEO | Iarna vine cu facturi URIAȘE la întreținere. Cu cât se SCUMPEȘTE gigacaloria în București

Sursa foto: Arhivă

Se anunță o iarnă de coșmar pentru bucureșteni. Cum prețul gigacaloriei se va mări cu 110 lei, facturile vor exploda. Pentru un apartament de două camere, întreținerea va ajunge chiar și 1.600 de lei. Asta în condițiile în care Primăria Capitalei încă nu a decis dacă va păstra subvenția la nivelul de anul trecut. 

,,Încălzim caloriferele cu mâna noastră. Apa caldă este călâie’’, spune o pensionară.

Reporter Realitatea PLUS: Dacă s-ar dubla facturile la iarnă, v-ați permite să le plătiți?

Pensionar: La pensia mea de 1100 lei, vă dați seama... E greu.

Și mai greu va fi de la 1 noiembrie, când bucureștenii vor plăti mai mult la întreținere, pentru apă caldă și căldură. Asta după ce gigacaloria se va scumpi cu 110 lei. Dacă se păstrează subvenția de până acum, facturile tot vor exploda.

Potrivit estimărilor, într-un apartament cu două camera, se consumă aproximativ 6 gagacalorii în sezonul rece. Asta pentru a asigura o temperatură medie, de 20 de grade Celsius.

Facem un calcul și aflăm că factura la întreținere, în aceste condiții, poate să coste între 1.230 de lei și 1.676 de lei.

Chiar și așa, în case tot frig este din cauza sistemului de termoficare depășit.

,,Cred că oamenii vor suporta foarte greu această iarnă. Nu știu cum vor reuși să își plătească cheltuielile. O să încercăm niște variante de prelungire a plăților până în vară. Vom discuta cu Termoenegetica pentru că nu putem să lăsăm oamenii fără bani de mâncare, medicamente, ca să plătească întreținerea sau căldura’’, a afirmat Octavian Berceanu, administrator de bloc.

Mai multe articole despre:
facturi intretinere gigacalorie bucuresti