MENIU

VIDEO Dezastru în România: drumuri naționale blocate de ape, oameni salvați de pompieri în ultima clipă

Foto: captură alba24.ro

Județul Alba este din nou lovit de inundații. Două drumuri naționale din Apuseni sunt blocate, iar mai multe gospodării au fost inundate. Apa măsoară peste o jumătate de metru. O femeie și doi copii din localitatea Bistra au fost salvați de pompieri din casa afectată de inundații, potrivit Realitatea Plus.

Aproape toată țara este sub cod portocaliu de furtuni până mâine dimineață, iar hidrologii au emis alerte portocalii și chiar roșii pentru zeci de râuri, relatează Realitatea Plus.

În comuna Bistra din munţii Apuseni viitura a blocat drumurile și a inundat mai multe gospodării. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a evacua o familie. Pompierii au reușit să salveze și doi căței din gospodărie.

În zonă a fost emis cod roșu de vreme rea, astfel că au fost mobilizați toți angajașii ISU, chiar și cei aflați în concediu. La finalul săptămânii, alte două localități din Alba au fost măturate de viituri.

În Cluj-Napoca, o furtună urmată de o ploaie puternică a făcut ravagii noaptea trecută. În doar câteva minute, centrul oraşului a fost inundat. În acelaşi timp, pe alte străzi s-a aşternut un strat de grindină.

În plus, vântul puternic a distrus acoperișuri, terase și a doborât copaci.