MENIU

VIDEO. Cutremurul din Mexic, PREZIS înainte cu trei zile. Un nou avertisment al autorului

Un prezicător de cutremure anunța în urmă cu trei zile, într-un video postat pe Youtube, că în perioada 16-19 septembrie va avea loc un cutremur foarte mare ,cu intensitate între 6 și 7 grade pe scara Richter, în zona Mexicului sau a Caraibelor. El susține că poate prezice cutremurele raportându-se la aliniera planetelor şi că toate ţările predispuse la cutremure ar trebui supravegheate".

Frank Hoogerbeets, un prezicător de cutremure, susține că alinierea planetelor din luna septembrie va provoca un seism uriaș în Atlantic, care ar puta depăși 7 grade pe scara Richter.

Pe site-ul său, ditrianum.org a fost emis un avertisment legat de cutremurul care va fi provocat de alinierea corpurilor cerești. Hoogerbeets, în vârstă de 48 de ani, folosește un mod non-științific de prezicere a cutremurelor: alinierea planetelor cu Pământul.  

"De la 28 august la 1 septembrie va fi critic din cauza a două aliniamente planetare, dintre care unul este Jupiter-Mercur-Uranus. În iulie a avut loc aceeași aliniere planetară și în tei zile s-a produs un cutremur cu magnitudinea 7.7", a spus bărbatul.

Hoogerbeets a avertizat că până pe 1 septembrie că va exista o creștere seismică și că există un risc de cutremur de magnitudine 7 – considerat un eveniment major.

Hoogerbeets nu a specificat unde s-ar putea lovit cutremurul, dar a avertizat că această activitate a crescut în largul coastei nord-estice a Canadei, ceea ce înseamnă că va fi afectată toată coasta Atlanticului de Nord și Marea Mediterană.

Toate ţările în care există risc seismic trebuie supravegheate

"Din cauza mediei scăzute a cutremurelor mari din acest an, majoritatea țărilor predispuse la cutremure din lume ar trebui să fie supravegheate”, avertizează acesta.

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns cel puțin 220 de persoane decedate, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, potrivit bbc.com. Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico.

“Ne confruntăm cu o urgenţă în oraşul Ciudad de Mexico, în statele Puebla şi Morelors, după cutremurul cu magnitudinea 7,1”, a declarat preşedintele Enrique Pena Nieto, într-un discurs televizat.

“Sunt centre medicale disponibile şi spitalele publice îşi pun la dispoziţie serviciile pentru toată lumea”, indiferent dacă pacienţii au asigurare medicală sau nu, a adăugat el.

 

“Este posibil să mai găsim oameni sub dărâmături”, a subliniat liderul mexican.

De asemenea, preşedintele a îndemnat oameni ale căror proprietăţi sunt rezistente din punct de vedere structural să rămână în case, dacă este posibil. Astfel, serviciile de urgenţă vor avea acces mai uşor pe străzi.

Între timp, zeci sau chiar sute de voluntari ajută la eforturile de salvare. 

Detaliul TULBURĂTOR despre cutremurul devastator din Mexic, de 7,1 grade

Mii de oameni panicaţi au ieşit pe străzile oraşului. Potrivit martorilor, citati de Reuters, mai multe clădiri au început să se clatine puternic. În mai multe locuri, tencuiala a început să cadă de pe blocuri.

Se pare că mai multe incendii s-au declanşat în câteva clădiri afectate de cutremur. Potrivit rt.com, zeci de persoane ar fi prinse sub dărâmături.