MENIU

VIDEO Cozi de ghișee pentru ajutorul de încălzire - Bucureștenii fac frigul în apartamente

Mii de apartamente din București, fără căldură

Zeci de mii de bucureșteni suferă de frig în apartamente, după ce două dintre centralele Capitalei s-au închis din cauza prețului la gaze. În toate sectoarele Bucureștiului, căldura este livrată sub parametri, din cauza numeroaselor avarii. Între timp, oamenii stau la cozi pentru ajutorul dat de stat pentru facturile uriașe, la energie și gaze, potrivit Realitatea Plus. 

În urma închiderii celor două centrale, căldura nu mai este distribuită într-o cantitate suficientă cât să se simtă și în locuințele bucureștenilor. Cu toate acestea, facturile sunt deja mari și vor mai urma scumpiri. 

Citește și: ”Plata facturilor la energie și gaze, AMÂNATĂ 6 luni pentru consumatorii vulnerabili - Decizia Comisiei economice”

Oamenii au început deja să depună cererile pentru ajutorul de încălzire. Pentru a face acest lucru, trebuie să completeze un formular de 14 pagini și să aștepte la cozi uriașe. 

Experții spun că de acest ajutor vor beneficia puțini români, ținând cont că termenul limită pentru depunerea formularelor este de doar o lună. 

Despre situația și nemulțumirile bucureștenilor aflați mai multe în video-ul de mai jos: