MENIU

VIDEO "Cimitirul groazei" din Palermo. Sute de sicrie cu morți COVID stau pe rafturi chiar și de un an, așteptând înhumarea

Sicrie înghesuite într-un depozit al cimitirului din Palermo (foto: FanPage Italia, via stiridiaspora.ro)

Imaginile infiorătorare într-un cimitir din orașul italian Palermo. Aproape 900 de sicrie în care se află trupurile celor care au murit în urma COVID -19 sunt depozitate pe rafturi, într-o hală improvizată. Din cauza numărului foarte mare de decese, în cimitir se găsesc foarte greu morminte, iar familiile nu pot plăti sumele uriașe care li se solicită pentru înhumare.

Sute de sicrie stivuite, flori și mirosuri insuportabile. Este scenariul înfricoșător care se prezintă ochilor rudelor celor decedați și care, puși în sicriu, își așteaptă dreptul la un loc de 2 metri sub pământ, potrivit unui reportaj din presa peninsulară, citat de stiridiaspora.ro.

„Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa”, scris pe un afiș mare de pe zidurile cimitirului italian. Aparținătorii celor decedați spun că li s-au cerut chiar și 8.000 de euro pentru ca rudele lor să fie îngropate. În unele cazuri, cadavrele rămân în depozit mai mult de un an, potrivit FanPage Italia, care a realizat un reportaj în interiorul cimitirului.