MENIU

FOTO + VIDEO Haos în București, după o furtună COD PORTOCALIU. S-a emis RO ALERT, electricitatea întreruptă și blocaje în trafic

O antenă de telefonie s-a prăbușit
O antenă de telefonie s-a prăbușit
O antenă de telefonie s-a prăbușit

Haos și pagube însemnate în București și zonele limitrofe, după o furtună cod portocaliu care a izbucnit aproape din senin. În doar câteva minute, vremea și-a schimbat aspectul, au apărut fulgere și apoi vijelii cu viteze de peste 70 - 75 km/h. 

Traficul în București, dat peste cap

Din cauza vântului extrem de puternic și a arborilor căzuți, s-a întreupt alimentarea cu energie electrică în mai multe zone din Bucuresti.

Pe Calea Dorobantilor la Piata Charles de Gaulle, o parte din autobuzele liniilor 131, 282, 301, 330, 335 au rămas blocate din cauza unui copac cazut, iar pe Bd. Ferdinand la Foisorul de Foc au rămas blocate o parte din vagoanele liniilor 14, 55 si troleibuzele liniilor 69, 70, 79, 85, 86, 90. S-au dirijat mijloacele de interventie in zona.

"Ca urmare a fenomenelor meteo, pompierii ISUBIF intervin pe Calea Floreasca nr. 5 pentru indepărtarea unui copac rupt, căzut pe carosabil și pe Calea Dorobantilor pentru un stâlp căzut pe un auto", anunță ISU București Ilfov.

O antena de telefonie, înaltă de zeci de metri, a căzut peste locuințe. O persoană rănită

Pe Calea Giulesti, o antena de telefonie a fost doborâtă de vijelie și a căzut peste 2 case. Doua persoane au fost transportate la spital si mai multe masini au fost avariate. 

BILANȚUL INTERVENȚIILOR ÎN BUCUREȘTI

Interventii in Bucuresti ca urmare a fenomenelor meteo: 192
118 copaci 
17 stalpi 
13 elemente de constructie desprinse
41 auto avariate

Interventii in Ilfov ca urmare a fenomenelor meteo: 63
32 copaci
8 stalpi
16 elemente de constructie desprinse
3 auto avariate

Zonele limitrofe Bucureștiului, lovite de furtună. Circulație îngreunată pe Autostrada București - Pitești

Și în zona județului Ilfov sunt fenomene asemănătoare, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 - 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni.

Pe Autostrada A1, sensul către Pitești, km 36 – 42/- traficul rutier a fost îngreunat din cauza ploii torențiale, dar și a copacilor și crengilor căzute pe carosabil.

Mai multe articole despre:
furtuna bucuresti ploaie cod rosu