MENIU

VIDEO Boris Johnson sare în apărarea polițiștilor după protestul violent de la Bristol. Ce i-a făcut furioși pe britanici

Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a catalogat drept ”rușinoase” atacurile protestatarilor împotriva forțelor de ordine în timpul manifestației ample din Bristol. Oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți de un proiect de lege care sporește prerogativele poliţiei.

Johnson a transmis public faptul că Poliția și municipalitatea au sprijinul său deplin. 
"Noaptea trecută s-au înregistrat atacuri ruşinoase asupra poliţiştilor la Bristol. Poliţiştii noştri nu ar trebui să se confrunte cu cărămizi, sticle şi artificii aruncate asupra lor de o bandă înclinată spre violenţe şi spre distrugerea proprietăţii", a scris Johnson pe Twitter.

Vineri noapte, protestatarii au aruncat cu sticle, cărămizi și ouă în forțele de ordine. Potrivit presei, cel puțin zece protestatari au fost arestați.

Forţele speciale de poliţie au reuşit să îi respingă pe protestatari folosind scuturi şi bastoane.

Manifestațiile au izbucnit în urma cu o săptămână. Oamenii protestează față de o nouă măsură care ar oferi poliției noi competențe pentru a restricționa astfel de evenimente. În prezent, în Marea Britanie, adunările masive sunt interzise din cauza situației epidemiologice.