MENIU

VIDEO | A cincea zi de protest în Constanța: Angajații își vor salariile. Criza financiară i-a scos pe oameni în stradă

Sursa foto: Captură video

Asistenții sociali din Constanța au ieșit pentru a cincea zi la rând în stradă. O sută de oameni au protestat în fața prefecturii. Angajații se tem că de lunile viitoare nu vor mai primi salariile integral. 

Asistenții maternali, îngrijitorii și asistenții medicali din centrele de recuperare sunt disperați. Fiecare angajat va încasa luna viitoare doar jumătate din salariu.

Sunt ultimii bani pe care oamenii îi vor mai primi, cel puțin până la începutul anului viitor.

,,Nu ne ajung banii deloc. Dacă nu primim banii pe noiembrie și decembrie, suntem terminați’’, ,,Să se gândească foarte bine, suntem foarte mulți angajați în prag de sărbatori. Nu putem asigura pâinea familiei’’, ,,Ne cerem drepturile pentru noi și pentru beneficiari. Vă dați seama și de beneficiari, cine are grijă de ei? Noi avem grijă de ei’’, sunt doar câteva dintre părerile protestatarilor.

,,Semnalele sunt pozitive, nimeni nu vrea să lase asistenții fără venit’’, a precizat Nicolae Manea, lider de sindicat.

Criza financiară din instituție a apărut după o amendă dată de Ministerul Muncii pe motiv că locuințele protejate de tip familial nu s-au finalizat anul trecut.

,,Instituțiile care nu și-au realizat aceste case vor fi penalizate cu 25% din bugetul alocat, din standardele de cost. Constanța nu a realizat aceste lucruri’’, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județen Constanța.

Este nevoie de cel puțin 24 de milioane de lei pentru a asigura cheltuielile direcției. 

Mai multe articole despre:
protest angajati dgaspc criza financiara salarii