MENIU

VIDEO | 7 zile de proteste în curtea școlii din Filiași. Directori fără concurs, schimbați pe bandă rulantă

Sursa foto: Captură video

Este a șaptea zi de proteste la o școală Gimnazială din Filiași. Părinții, elevii, dar și dascălii sunt revoltați de faptul că Inspectoratul Școlar Dolj a numit un nou director al școlii, în ciuda revoltei.

Oamenii cer să-i fie prelungit mandatul fostului manager care, susțin cei din stradă, este cel mai potrivit pentru această funcție. În Dolj au fost schimbați 30% dintre directorii de școli fără concurs. 

,,Mondescu! Ne vrem directorul!’’, spun oamenii nemulțumiți.

În funcţia de manager al Şcolii de Filiaşi a fost numită inițial un cadru didactic de la o altă școală. Profesorii s-au declarat nemulţumiți de faptul că a fost numit un manager "din afară" şi nu un profesor din şcoală.

După ce a negociat cu profesorii, conducerea ISJ a decis să numească în funcție un profesor din școală, însă acesta a refuzat funcția. În acest context, oamenii cer demisia conducerii ISJ Dolj.

Profesorii de la cea mai mare școală Gimnazială din județul Dolj spun că protestele vor continua până când inspectoratul le va asculta cererile.

În Dolj nicio funcţie de director nu mai este ocupată prin concurs, iar de la 1 septembrie, din aproape 200 de directori, au fost schimbaţi 67. 

Mai multe articole despre:
proteste filiasi directori fara concurs