MENIU

Victoraș Micula scapă, deocamdată, de arestarea preventivă pentru „joaca de-a polițistul”

Victoraș Micula Foto: e-bihoreanul.ro

Arestarea preventivă a lui Victoraș Micula a fost respinsă, marți, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Bihor. 

 

Tribunalul Bihor a dispus marţi respingerea propunerii de arestare preventivă a lui Victor Micula, decizia nefiind definitivă, notează Agerpres.

„S-a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă. Soluţia nu este definitivă, este atacabilă cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", a declarat judecătoarea de caz Veronica Ioniţă, purtător de cuvânt al Tribunalului Bihor.

În acest caz, procurorii au cerut arestarea în lipsă a lui Victoraș Micula, fiul unui dintre patronii de la European Drinks, pe 22 decembrie 2020. Și arestarea celor patru polițiști a fost cerută de procurori pentu că i-au permis lui Micula jr să acceseze baza de date a Ministerului de Interne și s-a dat drept polițist la o percheziție.

Omul de afaceri Victor Micula a fost trimis în judecată, în decembrie 2020, în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale MAI şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar.

Victor Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale.

Cei patru poliţişti trimişi în judecată alături de Micula sunt:

Ovidiu Iovian Vaida - acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale;

Claudiu Rengle - în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu;

Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic;

Alin Claudiu Zanca - acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.