MENIU

Victor Ponta iese la atac! Acuzaţii grave aduse de fostul premier. Pe cine şi de ce învinuieşte

Victor Ponta iese la atac! Acuzaţii grave aduse de fostul premier. Pe cine şi de ce învinuieşte 

Victor Ponta a fost achitat, la completul de 3 judecători de la ÎCCJ, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Alături de el a fost găsit nevinovat și Dan Șova, fost ministru al Transporturilor. 

Judecătorii ICCJ au emis motivarea deciziei și în document desfiinţează rechizitoriul făcut de procurorii DNA. Ei au arătat că întreg dosarul s-a făcut pe niște speculații politice.

"Eu am convingerea că absolut toată lumea a realizat, chiar din 2015, faptul că acuzațiile pe care procurorul Uncheselu le-a formulat la adresa mea erau complet aberante, lipsite orice fel de temei faptic și legal, fără nicio probă și cu încălcarea procedurilor și garanțiilor prevăzute de Constituția și legile României. Acum însă avem scrisă motivarea celor 3 judecători ai ICCJ care demonstrează exact ceea ce știam cu toții / mă bucur că am avut încredere în Justiție, în faptul că se va aplică legea și se va face dreptate. Nimeni nu îmi va da înapoi cei trei ani umilință și amărăciune pentru mine, familia și prietenii mei/ nimeni nu îmi va da înapoi funcția de Premier și Președinte al PSD/ nimeni nu va ști vreodată cum ar fi arătat guvernarea și viață politică a țării dacă Uncheselu și Kovesi nu ar fi intervenit atât de brutal și abuziv în soarta României / nu vreau să fiu o victimă și am suficiente resurse morale și intelectuale că să o iau de la capăt și să încerc să îmi realizez viziunea și proiectele publice.

Cred însă că în față acestei situații fără precedent în istoria României - un Premier în funcție inculpat pe nedrept de către un procuror abuziv și achitat complet și în unanimitate de către judecătorii Instanței Supreme - trebuie să luăm niște măsuri pentru că în viitor acest lucru să nu se poate repeta:

1. În ce fel răspunde material și profesional procurorul care a comis acest abuz - pe baza Legilor Justititiei promovate cu atâta gălăgie de actuală Putere răspunsul este simplu : În NICIUN FEL / Uncheselu rămâne procuror la DNA , își ia un salariu uriaș din Bugetul public și așteaptă noi ordine să facă dosare prin care “să ajungă până la Premier”

2. Cum facem să dăm o limita rezonabilă a cheltuielilor din Bugetul de stat făcute în mod inutil de un procuror incompetent/ pentru cercetarea mea s-a cheltuit aproape 1 milion de lei cu procurorul și polițiștii de la DNA , percheziții, expertize, judecători, grefieri , avocați, polițiști de instanța, etc - iar presupusul prejudiciu “găsit” de procuror era de 51.000 lei

3. Care este limita rezonabilă pentru acuzarea unor fapte care nu sunt considerate infracțiuni grave că omorul , violul , tâlhăria , șamd? Suntem în 2018 și eu am fost judecat pentru ceva presupus a se fi întâmplat în 2007-2008

4. Cum vom impune în opinia publică și în lumea politică înțelegerea faptului că un om este chiar prezumat nevinovat până la decizia de condamnare a unui judecător ? Nu aștept scuze nici de la Kovesi , nici de la Iohannis sau alți oameni care din 2015 mă numeau “penal” - îmi doresc însă că situația mea să fie un exemplu pt viitor.

În rest ceea ce nu m-a omorât cu siguranță m-a întărit / sunt gata alături de Echipa de la ProRomania să începem un nou drum cu proiecte pozitive , speranța și încrederea fără de care nimic nu se poate cu adevărat realiza!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Mai multe decât atât, fostul premier al României, a mai spus într-o emisiune de televiziune că regretă numirea lui Kovesi la DNA.

"Am toate regretele pentru numirea lui Kovesi la DNA. Am multe regrete și pentru ea, dar și pentru alte numiri. Pentru mine, DNA a cheltuit, cu tot ce a fost la dosar, între 500.000 și un milion de lei. M-a acuzat de un prejudiciu de 50.000 de lei. Să presupunem că l-am făcut, dar nu l-am făcut. În țările occidentale se ia suma. Dacă procurorul nu pățește nimic, următorii procurori vor face la fel. Problema e dacă învățăm ceva, de azi încolo, din acest caz, să nu se mai întâmple așa ceva. Am discutat cu liderii de la Bruxelles despre dosarul meu. Le-am explicat, dar nu mă aștept ca cineva de la Bruxelles să îmi facă dreptate. Ei înțeleg mai multe decât credem noi. Vreau să îi iau atât de mult încât viitorul Uncheșelu când o să îi zică Kovesi decapează să zică: uite, o să rămân fără casă și mașină.”

Mai multe articole despre:
DNA acuzaţii Victor Ponta Kovesi achitare