MENIU

Victor Ponta, despre CRIZA MANUALELOR: "La orice schimbare există oameni care pierd ceva"

Premierul Victor Ponta a făcut declaraţii cu privire la criza manualelor digitale, care a făcut ca anul şcolar să înceapă, pentru elevi, cu stângul, fără manuale. Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, joi, că, până când vor fi rezolvate procedurile legale, copiii vor învăţa după manualele clasice, vechi.

Victor Ponta: "Avem manuale de 11 ani, aceleaşi manuale. Avem nişte manuale vechi de 11 ani. Toată lumea, părinţi, profesori, au cerut să adaptăm programa şcolară la secolul 21.

Manuale digitale înseamnă că un elev de la Chişinău poate intra pe internet şi să descarce acel manuale, nu mai trebuie să plimbăm şi să tipărim. Înseamnă o schimbare fundamentală. La orice schimbare există oameni care pierd ceva, interese.... Până se termină procedurile legale, copiii vor învăţa după manualele vechi. România are nevoie de manuale noi, care să pregătească copiii pentru secolul acesta şi provocările lui.

Avem nevoie de un sistem de achiziţii, asta este cea de-a doua problemă a sistemului de învăţământ", a mai precizat premierul.