MENIU

Victor Ponta, audiere fulger la DNA. Premierul a venit în cârje: "Nu facem politică aici!"

<p>Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a venit &icirc;n c&acirc;rje</p>
<p>Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a venit &icirc;n c&acirc;rje</p>
<p>Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a venit &icirc;n c&acirc;rje</p>
<p>Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a venit &icirc;n c&acirc;rje</p>
Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul, &icirc;n c&acirc;rje

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, luni dimineaţă, în jurul orei 10:50, la DNA, pentru prima dată de la revenirea în ţară după operaţia la genunchi suferită în Turcia. Şeful Guvernului a fost chemat să dea explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Faptele de care a fost acuzat ar fi fost săvârşite în perioada în care Ponta a fost avocat.

Update 12:20 Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel.

Victor Ponta, inculpat oficial. DNA pune sechestru pe o parte din avere

Update 11:25. Victor Ponta a părăsit sediul DNA, după 25 de minute. Acesta a evitat să facă declarații, spunând jurnaliștilor: "Nu vreți să facem politică în alt loc decât la DNA? Vă mulțumesc".

Premierul a precizat că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, după ce va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosarul în care este urmărit penal, el refuzând să spună dacă va demisiona de la Guvern. 

În timp ce se îndrepta spre mașină, Ponta le-a atras atenția jurnaliștilor că i-au rupt o cârjă.

"Stai, stai, că mi-au rupt asta, mi-au rupt cârja. Pe bune...", a spus Victor Ponta. "S-a rupt cârja?", a întrebat un reporter. "Păi, da... (...) Nu vreți să facem politică în altă parte, nu la DNA?! Ne vedem la partide, la Parlament...", a adăugat Ponta.

Premierul s-a deplasat apoi la sediul Guvernului.

Ajuns la DNA cu doar câteva minute înainte de ora 11:00, Ponta a fost uimit de numărul mare de jurnalişti care îl aşteptau în faţa Direcţiei. A refuzat, însă, să răspundă întrebărilor presei.

Victor Ponta şi-a modificat drastic declaraţia de avere

"Nu vă supăraţi, nu pot să merg şi nu aş vrea să mă dărâmaţi pe aici... Îmi daţi voie să trec fără să mă dărâmaţi?...", a spus Ponta, la intrarea în sediul DNA.

Şeful Guvernului a fost chemat să dea explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Faptele de care a fost acuzat ar fi fost săvârşite în perioada 2007-2008, când Ponta a fost avocat.