MENIU

Viceprimar din Constanța, reținut de de DNA pentru șantaj

Un viceprimar din județul Constanța a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat că a șantajat, împreună cu o altă persoană, un administrator al unei societăți comerciale.

Oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore pe numele lui Taner Reșit, viceprimar al comunei Tuzla din județul Constanța, și pe numele lui Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Astfel, din ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, “în perioada 16 august 2015 – 8 septembrie 2015, Taner Reșit și Ștefan Radu, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă, acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare”.

Mai exact, inculpații alungau clienții, împiedicau accesul în spațiul comercial, ba chiar au schimbat încuietorile acestui spați și au sechestrat bunurile firmei respective, totul pentru a constrânge victima să plătească cei 48.000 de euro.

“Mai mult, în același context, la data de 8 septembrie 2015, Ștefan Radu, în prezența viceprimarului, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective”, mai spun oamenii legii.

În acest caz, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.