MENIU

Vicecancelarul austriac, filmat la o întâlnire din Ibiza cu nepoata unui oligarh rus

Vicecancelarul austriac, filmat la o întâlnire din Ibiza cu nepoata unui oligarh rus

Vicecancelarul austriac, filmat la o întâlnire din Ibiza cu nepoata unui oligarh rus: Îi cerea acesteia să investească în campania sa electorală, promițându-i în schimb contracte publice.

Şeful extremei dreapta austriece şi vicecancelar, Heinz-Christian Strache, a fost acuzat vineri pentru că a promis unei aşa-zise nepoate a unui oligarh rus contracte publice în schimbul unui sprijin financiar, potrivit unor afirmaţii apărute în presă care au provocat un val de indignare în ţară, relatează AFP.

După dezvăluirile făcute de mediile germane Süddeutsche Zeitung şi Der Spiegel, principalele partide de opoziţie au cerut demisia numărului doi al guvenului condus de Sebastian Kurz, liderul partidului conservator care, de la sfârşitul lui 2017, guvernează împreună cu extremă dreapta.

Potrivit informaţiilor, însoţite de înregistrări video, publicate online vineri seară, Strache a participat, în lunile dinaintea alegerilor care l-au condus la putere, la ceea ce el credea a fi o întâlnire cu nepoata unui oligarh rus.

Sursa: comisarul.ro

Mai multe articole despre:
Austria cancelar