MENIU

Veteran de război, salvat din incendiu de un jandarm, în drum spre muncă: Îl ştiu de când eram copil. A fost prietenul şi fostul camarad de război al bunicului meu

Un jandarm teleormănean care era în drum spre serviciu a observat un incendiu la o casă, a intrat şi l-a găsit pe un veteran de război de 91 de ani într-una din camere, reuşind să îl salveze.

"Când se pregătea să plece spre serviciu, colegul nostru, Emil, a observat cum din acoperişul casei vecine ieşeau flăcări şi fum. Ştiind că în casă locuieşte un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare şi a reuşit să ajungă în curte. Casa era în flăcări. Neştiind în ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările.

Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin. Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul", precizează Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman.

Când a ajuns la bătrân, uşa şi tavanul holului erau în flăcări. Jandarmul a reuşit să îl care în braţe pe veteran şi să îi salveze viaţa.

"Dacă aş fi întârziat câteva minute, nu l-aş mai fi putut salva pe domnul Gheorghe. Îl ştiu de când eram copil. El a fost prietenul şi fostul camarad de război al bunicului meu", a spus plutonierul adjutant şef Emil Rîcă, care lucrează în Jandarmeria Română de 17 ani.